Heb jij nog feeling met je natuur?

Ik merk het vaak op, vele mensen zijn de feeling kwijt met hoe iets groeit en bloeit. Onlangs kreeg ik een mailtje op het ophaalpunt dat de komkommers nogal krom waren... Tja, de vraag die ik dan stel is of ze lekker waren? “Ja, heel lekker,” zegt de klant. Wat is dan het probleem? vraag ik mij af.

Veel mensen laten zich leiden door de uiterlijke schoonheid van groenten en fruit... Terwijl in de natuur maar weinig perfect gevormd is. De grote ketens willen laten geloven dat het zo hoort: iets wat mooi is, zal ook lekker smaken. Er worden zelfs eisen aan het uiterlijk gesteld door keuringsinstanties.

Als je het mij vraagt, nemen we dit alles nog teveel als vanzelfsprekend. Uiteindelijk komt alles toch in één en dezelfde maag hoor. Krom of niet, wat maakt het uit?
Soms is het inderdaad lastiger schillen (maar de schillen zijn ook heel gezond hoor! 😉), en we willen uiteraard dat ons voedsel vers is.

Maar velen lijken de feeling met hoe iets groeit en bloeit écht kwijt te zijn. Dit omdat je teveel met je hoofd bezig en niet vertrouwt op je natuurlijke instincten. En daar spelen de grote bedrijven heel slim op in met hun marketingcampagnes.

Dit geldt ook voor eten. Iedereen wordt geboren als een intuïtieve eter, maar je verleert het of je wordt door de dieetcultuur in een foute denkmodus geduwd. Je focust je alleen nog maar op wat je eet en niet op wat je lichaam nodig heeft.

Wij zijn dus niet alleen de feeling kwijt met de natuur om ons heen, maar ook met ons eigen lichaam. We doen alles vanuit ons druk bezette hoofd en zo denk je jezelf stuk als je niet oppast. Het lichaam bengelt er gewoon maar wat bij, zoals een marionet.

Hoe is dit voor jou? Sta jij nog in contact met de natuur? Met jouw natuur?

Goed nieuws! Je kan er zelf voor kiezen om dit gevoel terug te krijgen! Hoe fijn is dat?! Zoals je misschien al van mij weet, heb ik persoonlijk ervaren hoe het is om de feeling met jezelf volledig kwijt te zijn. Tot het punt dat ik besloot daar verandering in te brengen.

Stapje voor stapje heb ik geleerd om die verbinding met de natuur terug te krijgen. En weer op mijn eigen lichaam te vertrouwen. Intuïtief eten wordt dat genoemd. Door mijn eigen proces en de verbeteringen die ik bij mezelf merkte, ben ik inmiddels groot fan van deze manier van leven. Het maakt mij dan ook ontzettend blij dat ik die kan delen via mijn werk als Intuïtief Eating Coach, zodat ik anderen kan helpen ook weer in contact met zichzelf te komen.

Wil je meer weten?

- Kijk eens op de website van het Centrum voor Intuïtief Eten.
- Maak een vrijblijvende afspraak online of in mijn praktijk om je vragen te bespreken.
- Kom langs voor een gezellig praatje in de Natuurwinkel Pomme & Peau.
- Probeer zelf eens de meest verse, natuurlijke (soms kromme) groente van Boeren & Buren en beoordeel zelf of dat nou zo anders is 😉

Voedzame groeten,

Evy Vaes
Erkende (anti)Diëtiste
Intuïtief Eating Coach

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *