Evy Vaes

6 Tips om je gelukkiger te voelen in je lijf

Gepubliceerd op:
27/05/2022

 

Ik walg echt van mezelf als ik in de spiegel kijk zei ze… Al die vetrolletjes ik zou ze liefst zoveel mogelijk willen bedekken… maar ja, zucht… Ik heb een probleem met eten en zolang ik dat niet aanpak zal ik altijd ongelukkig zijn met mijn lijf...

Enn dat is het juist niet… it’s the other way around!

Je bent niet ongelukkig met je lijf omdat je een probleem met eten hebt, maar je hebt juist een probleem met eten omdat je ongelukkig bent! 

Vele denken als ik mij dan focus op wat ik eet dan zal het probleem met mijn lijf opgelost zijn. Als je te obsessief met eten bezig bent (wat is gezond, wat niet, punten, grammen, kcal tellen) dan verdring je andere problemen zoals angst, verdriet, boosheid… want je laat er geen ruimte voor door je zo te focussen op eten. Dat is goed voor eventjes omdat je daardoor je emoties onderdrukt, maar die komen eens zo hard terug in je gezicht. Het is hetzelfde als na een verlies van iemand dierbaar om je direct te storten op je werk om dit niet te moeten voelen. Wel, deze situatie met eten is juist dezelfde. Als je eet uit frustraties omdat bijvoorbeeld je collega met jou briljante ideeën gaat lopen en jij hier niet mee om kan gefrustreerd thuis komt en duikt naar een doos pralines of zak chips. Dan pak je het probleem niet aan. Je bent ongelukkig door de situatie en juist daardoor ga je beginnen te snacken waardoor je jezelf  nadien nog ellendiger voelt… en dat maakt je unhappy en daardoor kom je in die vicieuze eetcirkel terecht.

6 tips om gelukkiger met eten en je lijf te zijn:

  1. Ga de confrontatie aan. 

Kaats het probleem terug en leg het ei in het nest van de persoon die je ongelukkig maakt zonder in emotie te schieten. Als een collega te veel van je eist, haal dan objectief aan dat je dit, dit en dit… wat zich voorgedaan heeft niet fijn vindt zodat het van jou schouders af is. Vele zeggen dat durf ik niet goed. Mijn grootvader zei altijd: “het leven is aan de durvers!” De durvers zullen ‘s avonds niet de neiging hebben om te liggen emo-eten! Dus wat kies jij? Dat jij ‘s avonds weer op de bank ligt te emo-eten omdat je iets niet durft te zeggen of dat zij nu maar is mogen emo-eten op de bank?

2. Blaas je negatieve emoties uit.

Welke negatieve emotie of stemmetje komt er in je op? Adem in, hou 4 tellen vast en adem die negatieve gedachte uit. Elke keer dat je uitademt wordt je negatieve gedachte getransformeerd in iets positief en voel je jezelf meer en meer stralen. Doe deze oefening een paar keer per dag.

  1. Sluit vriendschap met eten en stop met diëten

Diëten ze komen en gaan en jij komt telkens met een vette interest aan! Ik weet niet hoe jij je voelt, maar ik zie liever de interest op mijn bankrekening omhoog gaan dan mijn vetrolletjes. Denk niet in termen van verboden of toegelaten zo wordt het gemis van iets dat je niet mag eten nog groter en duw je jezelf richting de volgende eetbui toe. Alles mag, alles kan niets is verboden voor je lijf. Je gaat grijs denken zodat een ijsje emotioneel niet specialer wordt dan een perzik.

  1. De kunst van het leren niets doen

Je bent zo gewend om continu “aan te staan” dat het voor sommige vreemd voelt om is niets te doen. Dat niets doen geeft vaak een onrust waar je niet mee om kan. Het is afkicken van het zo goed als altijd aanstaan. Ook dat is iets dat je kan leren. Ga rustig zitten en doe bewust is niets en stel jezelf de vraag: “Gaat er iemand dood als ik op dit moment is niks doen”… Nee ik mag het hopen van niet… Als je jezelf hierin oefent, zal je zien dat de eetbuien ook afnemen en jezelf beter voelt in je lijf.

  1. Als het geen biologische of lichaamshonger is, waar honger je dan werkelijk naar?

Is het een blokje om, een bad nemen, afspreken met een vriendin, ontspullen, tuinieren, creatief bezig zijn… dat is telkens anders! In mijn traject Bewust en Beter Eten in 90 dagen komen we daar achter.

  1. Stop jezelf te vergelijken met anderen en gooi oude kleren weg

Je bent goed zoals je bent, ook met een maatje meer, iedereen volgt zijn eigen pad en iedereen zijn pad is anders en uniek. Gooi oude kleren waar je al meer dan 3 jaar denkt nog wel is in te passen, weg! Je leeft in het nu en niet in het verleden. Hoe meer je vastklampt aan dat verleden, hoe minder je verder gaat met de toekomst. Aan jou de keuze blijf ik ploeteren in mijn verleden of ga ik eindelijk door?!

 

Bonus tip! Volg ook eens mijn GRATIS Masterclass "3 Tips om Terug te Stralen in je Powerlijf" Houd mijn social media in de gaten voor de eerstvolgende datum.

#antidieet #gezondsmullen #recepten #stoppenmetdieetdenken #happyinjelijf #zelfliefde #zelfzorg #weesliefvoorjelijf #relaxterelatiemeteten #gezondhuwelijkmeteten #bewustenbetereten #eetvrijheid #etenmoetleukzijnenblijven

Evy Vaes

Erkende (anti)dietïste

Intuitief eating coach

Als gepassioneerd en intuitieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden

Evy Vaes

Als gepassioneerd en intuïtieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden.
Als geregistreerd diëtist-voedingsdeskundige heb ik een missie om mensen in staat te stellen hun behoefte te overwinnen om saaie diëten te volgen als maatstaf voor succes, zodat ze een vredig evenwicht in het leven en een vreugdevolle liefde voor eten kunnen herontdekken.

info op facebook

instragram feed

contactgegevens

Gratis e-Book

7 tips om een goed huwelijk te sluiten met eten. 
Ontvang mijn e-book via onderstaande link!
Ontvang je gratis e-book!
© 
2024
 Pomme & Peau    | 
   Coded with
by NETrun
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram