Evy Vaes

Antidiëtiste & Intuïtief eating coach voor druk bezette, ambitieuze vrouwen met een passie

I

boerenkost & ik haat diëten

Ik kom uit een Bourgondische warme familie, eentje die houdt van weelderinge groenten in de moestuin, koken, bakken en lekkere boerenkost. Thuiskomen en eten was simpelweg genieten voor mij als kind want op eender welk moment je ook binnen stapte – de geur van vers gemaakt eten blijft mij altijd bij. Je kent het wel: een ketel soep die ’s avonds laat nog op het vuur staat te pruttelen of een taart in de oven op woensdagnamiddag... doen mij nog nog steeds spontaan glimlachen.
Al van kinds af aan klopte mijn hart voor de natuur en hulp voor anderen. Ik was dol op uitstappen naar de boerderij; ik bakte er heerlijk brood, ik molk mee de koeien, ik voederde de dieren... al gauw voelde ik mij er hartstikke thuis, het bracht mij in balans en ik fleurde op. Toch had ik vaak het gevoel naarmate ik opgroeide dat ik anders was en dat ik gelijkgestemde miste in mijn leven om mijn gedachtegang te begrijpen. Ik wist ook dat ik geen standaard pad ging inslaan en liet mij vaak leiden door mijn intuïtie. Zo wist ik ook dat een standaard diëtiste zijn niet aan mij besteed was want ik haat punten tellen, kcal tellen en diëten... maar hoe dan? Wel dat werd een leuke ontdekkingsreis...

Mijn lichaam zei stop in the name of love

In 2016 liep mij jeugdrelatie op de klippen, geen woonst, geen job en ik viel letterlijk door mijn benen. Ik zat in overlevingsmodus. Ik was zo overspannen, mijn hoofd bonkte dagelijks en ik voelde me dor en doods vanbinnen. Ik was mezelf volledig kwijt én in dat moment toen ik alles kwijt was en het losliet, gaf het mij ook een gevoel van vrijheid alsof er een brok van mijn schouders viel - hieruit putte ik de kracht om vooruit te gaan.
Al wat ik toen wou was mij terug goed voelen in mijn vel en nee dat ging totaal niet over de kilo’s... wel over het werken aan mezelf zodat de hoofdpijn afnam. Eten smaakte mij niet meer en dat waar ik juist zo van hield daar kon ik niet meer van genieten.
Ik besloot om bewust beter voor mezelf te gaan zorgen en terug te gaan naar mijn roots. Alles te doen op een manier waar ik mij goed bij voelde. Sindsdien eet en leef ik meer op intuïtie. Ik luister bewust naar wat heeft mijn lichaam nodig, wat vraagt het van me: is het eten, beweging, ontspanning... of iets anders? Als het eten is aan welk soort eten heb in nu behoefte, hoe ga ik hiermee om en waarom eet ik?
Zo werd intuïtief eten mijn stokpaardje. Mijn hoofd voelde licht, mijn zelfbeeld en mijn figuur werden er beter op. Langzaamaan leerde ik minder gejaagd te zijn, te ontspannen, genieten van eten en het leven. Ik kook graag zoveel mogelijk met lokale (h)eerlijke producten recht van bij de boer en zo herontdekte ik stilaan terug de échte Evy...

Wat je over mij moet weten, is dat ik

... voor mijn leeftijd qua levenswijsheid al een pak verder sta wat maakt dat ik mijn klanten snel doorvoel en voor vele een mentor en inspirator ben.
... soms al is kan overkomen als een verstrooide professor die even de draad kwijt is en van de aardbol is, maar ik ben eens zo snel weer terug back to earth. 
... vooruitgang maken belangrijker vind dan perfectie. Je doet beter iets met hobbels en stoten dan niets. Stilstaan is achteruitgaan tenzij je hier bewust voor kiest!

Waarin ik geloof

... is dat een fantastische relatie met eten begint met het herontdekken van jezelf. Iedereen wordt geboren als intuïtiever eter, maar door te veel in je hoofd te zitten, ben je verleerd om je lichaam te leren lezen en begrijpen en om aan te voelen wat het echt nodig heeft. Pas als je dat aanpakt en begrijpt, kan je werken naar een duurzaam iets met als tof extraatje wat kilootjes minder (of niet!) zonder dat hier de focus op ligt.
... als je dieët verzorg je jezelf niet goed. Ik heb mij volledig gestort op gezonde voeding en mijn liefde voor eten gaat zover dat ik bewust terug gegaan ben naar mijn roots en dat ik naast het coachen ook (h)eerlijke lokale producten aanbied in mijn praktijk om jezelf goed te verzorgen.
... eten moet leuk zijn en blijven!

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat ik

 ... hou van een (t)huis waar het ruikt naar vers gemaakt eten of gebakken taart. Samen met mijn opa plukte ik als kind graag mee de aardbeien uit zijn moestuin. Mijn mama bakt zielsgraag en als kind mocht ik met mijn zus lekker de lepel aflikken.
 ... een fascinatie heb voor hoe iets groeit, bloeit én hoe pure producten tot stand komen. Het boeit mij en trek er graag op uit met mijn partner, paarse Citroën C3 en kampeerzak. Ik bezoek graag de producenten op de “boeren buiten”, doe een babbel met ze én proef graag ook de lekkernijen van de streek.
 ... op het diepste punt van mijn leven “the love of my life” tegenkwam met wie ik gelukkig getrouwd ben.
 ... dol ben op sushi, zwarte chocolade en een Kerstmis fan ben!
 ... ik fan ben van de geur van koffie, maar ik drink het niet!
 ... ik hou van de kleur groen en het is mijn droom om te wonen in een Tiny House in de natuur met mijn partner en ons ding te kunnen doen.
 ... ik vertrek elke dag met plezier naar mijn praktijk en als ik de deur opendoe, waaien de aroma's uit mijn winkel mij toe en daar word ik op en top goed gemutst van. De aroma's doen me denken aan thuiskomen! En ja, eerlijk: "ik hou ook nog eens van een lekker stuk biscuit van mijn mama, maar dan kies ik daar, en geniet ik daar bewust van"

Als je voelt dat ik de experte ben die jij nodig hebt om als druk bezette vrouw het tij te keren? 

Evy Vaes

Als gepassioneerd en intuïtieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden.
Als geregistreerd diëtist-voedingsdeskundige heb ik een missie om mensen in staat te stellen hun behoefte te overwinnen om saaie diëten te volgen als maatstaf voor succes, zodat ze een vredig evenwicht in het leven en een vreugdevolle liefde voor eten kunnen herontdekken.

info op facebook

instragram feed

contactgegevens

Gratis e-Book

7 tips om een goed huwelijk te sluiten met eten. 
Ontvang mijn e-book via onderstaande link!
Ontvang je gratis e-book!
© 
2022
 Pomme & Peau    | 
   Coded with
by NETrun
heart linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram