Over mij

Hallo, ik ben Evy

Ik kom uit een Bourgondische warme boerenfamilie eentje die houdt van koken, bakken, weelderige groenten uit de moestuin én lekkere boerenkost. Mijn opa zaliger was witloofboer met een moestuin waar hij al zijn passie instak. Voorbijgangers stopten om deze mooie tuin vol lekkers te bewonderen en ik plukte graag mee de aardbeien.
Mijn mama kookt en bakt zielsgraag én als kind mocht ik lekker de lepel aflekken. Mijn mama kokkerelde ook de groenten die mijn opa oogstte en ik smulde er van.
“Thuiskomen was simpelweg genieten voor mij als kind." Net als mijn opa hou ik van éénvoud, geniet van de kleine dingen in het leven want het werd mij met de paplepel ingegeven.
Al van kinds been af klopte mijn hart voor de natuur en hulp voor anderen. Ik was dol op schooluitstappen naar de boerderij; ik bakte er heerlijk brood, ik molk mee de koeien, ik voederde de dieren... al gauw voelde ik mij er hartstikke thuis, het bracht mij in balans en ik fleurde op.
Al dit leuke verdween beetje bij beetje naarmate mijn relatie langer duurde als ik 18 was. Ik cijferde mezelf steeds weg, de waardering was ver zoek, at om mezelf goed te voelen in mijn vel, kreeg een buikje... Ik kreeg ineens de boodschap dat ik full-time huisvrouw mocht zijn… en dit was het allerlaatste wat ik wou, want dit ben ik niet?
Vanbinnen voelde ik me dor en doods, hakte de knoop door en zij voorgoed vaarwel.
Al wat ik wou was waardering, een plaats waar mijn dromen en mezelf zijn voldoende was. Ik klom uit een diep dal dankzij mijn toekomstige en besloot mij te richten op wat mij ontspanning geeft en écht gelukkig maakt.
Ik ging bewust beter eten, begon meer te bewegen, ontdekte het Engels boksen met mijn partner die mij nog steeds waardeert. Ik begon mijzelf terug graag te zien en voelde mij op en top goed in mijn vel.
Ik leg de focus vandaag nog steeds op eenvoud, genieten van eten én van de kleine dingen in het leven. Ik ben zelf terug naar mijn roots gegaan. Ik kook sindsdien met lokale (h)eerlijke producten recht van bij de boer. Wat zo fijn is, is dat ik ook die lokale producten in mijn eigen praktijk aan mijn eigen klanten aanbiedt.
Ik heb nog steeds een fascinatie voor hoe iets groeit, bloeit én hoe pure producten zoals; yoghurt, chocolade... tot stand komen.
Het boeit mij en trek er graag op uit met mijn partner, paarse Citroën C3 en kampeerzak.
Ik bezoek graag de producenten op de “boeren buiten”, doe een babbel met ze én proef ik ook graag de lekkernijen van de streek, een lekkere (gezonde) knabbel & babbel dat ligt me wel.
Ik vertrek elke dag met plezier naar mijn praktijk en als ik de deur opendoe, waaien de aroma's uit mijn winkel mij toe en daar word ik op en top goed gemutst van. De aroma's doen me denken aan thuiskomen!
En ja, eerlijk: "ik hou ook nog eens van een lekker stuk biscuit van mijn mama, want dat maakt mij nu éénmaal mens."

Evy Vaes

Als gepassioneerd en intuïtieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden.
Als geregistreerd diëtist-voedingsdeskundige heb ik een missie om mensen in staat te stellen hun behoefte te overwinnen om saaie diëten te volgen als maatstaf voor succes, zodat ze een vredig evenwicht in het leven en een vreugdevolle liefde voor eten kunnen herontdekken.

contactgegevens

Gratis e-Book

7 tips om een goed huwelijk te sluiten met eten. 
Ontvang mijn e-book via onderstaande link!
Ontvang je gratis e-book!
© 2021 Pomme & Peau    | 
   Algemene voorwaarden   | 
   Coded with
by NETrun
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram