Evy Vaes

Anti-dieetdag

Gepubliceerd op:
16/05/2023
Op 6 mei was het anti-dieetdag.
Ik was te druk bezig met het genieten van een maaltijd zonder me schuldig te voelen over wat ik at! 😉 Maar nu ben ik terug om te praten over de voordelen van het loslaten van diëten en het omarmen van zelfacceptatie.
Diëten lijkt misschien een goede manier om gewicht te verliezen of een bepaald doel te bereiken, maar het is niet de meest effectieve of gezonde manier om je lichaam te veranderen. Diëten zijn namelijk niet alleen ongezond voor je lichaam, ze kunnen ook negatieve gevolgen hebben voor je geestelijke welzijn.

Ten eerste zijn diëten niet duurzaam op lange termijn. Veel mensen die op dieet gaan, verliezen snel gewicht, maar zodra ze weer terugkeren naar hun normale eetpatroon, komen ze weer aan. Dit jojo-effect kan leiden tot een verstoorde stofwisseling en schade aan de organen.

Ten tweede beperken diëten je vaak in wat je wel en niet mag eten. Dit kan leiden tot een obsessie met voedsel en een verstoorde relatie met eten. Het kan ook leiden tot tekorten aan belangrijke voedingsstoffen, waardoor je gezondheidsproblemen kunt krijgen. Niet iets waar je als mama en draaiende schakel in je gezin op zit te wachten… 

Ten derde kan diëten leiden tot een laag zelfbeeld en negatieve gedachten over je lichaam. Dit kan leiden tot depressie en angststoornissen. Het kan ook leiden tot een eetstoornis, zoals boulimia of anorexia.

In plaats van te diëten, is het beter om te streven naar een gezonde levensstijl. Dit betekent dat je gezonde voedingskeuzes maakt en regelmatig beweegt. Het betekent ook dat je jezelf toestaat om af en toe te genieten van een traktatie, zonder je schuldig te voelen.

Een gezonde levensstijl is duurzaam op lange termijn en kan leiden tot een gezond lichaam en een positieve relatie met voedsel en je lichaam. Het betekent dat je jezelf accepteert zoals je bent en niet streeft naar een onrealistisch ideaalbeeld.

Kortom, diëten zijn niet de oplossing om je doelen te bereiken. Het is beter om te kiezen voor een gezonde levensstijl, waarbij je jezelf toestaat om af en toe te genieten van lekker eten, zonder je schuldig te voelen. Zo kun je werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest.

Naar aanleiding hiervan heb ik nog iets moois voor jouw in petto… Hou je FB in de gaten ;-)

 

Liefs, Evy

#antidieet #gezondsmullen #recepten #stoppenmetdieetdenken #happyinjelijf #zelfliefde #zelfzorg #weesliefvoorjelijf #relaxterelatiemeteten #gezondhuwelijkmeteten #bewustenbetereten #eetvrijheid #etenmoetleukzijnenblijven

Evy Vaes

Erkende (anti)dietïste

Intuitief eating coach

Als gepassioneerd en intuitieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden

Evy Vaes

Als gepassioneerd en intuïtieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden.
Als geregistreerd diëtist-voedingsdeskundige heb ik een missie om mensen in staat te stellen hun behoefte te overwinnen om saaie diëten te volgen als maatstaf voor succes, zodat ze een vredig evenwicht in het leven en een vreugdevolle liefde voor eten kunnen herontdekken.

info op facebook

instragram feed

contactgegevens

Gratis e-Book

7 tips om een goed huwelijk te sluiten met eten. 
Ontvang mijn e-book via onderstaande link!
Ontvang je gratis e-book!
© 
2024
 Pomme & Peau    | 
   Coded with
by NETrun
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram