Evy Vaes

Geen loze lijstjes of saaie schema's meer

Gepubliceerd op:
24/02/2022

Geen loze lijstjes of saaie schema’s meer…

Of de reden waarom ik mij anti-diëtiste noem… Vroeger vroegen vele mensen achter een schema of lijstjes... die diëtiste ben ik al super lang niet meer, want het is gewoon niet realistisch. Je weet best wat gezond is, een lijst hoeft je dat niet te vertellen. Door enkel te focussen op een schema of het nu met grammen, punten of zonder punten is, kan je easy 10 kg afvallen, maar hoe ga je na dat schema om met eten? Heb je dan echt geleerd hoe jezelf goed te verzorgen met eten? Nee, het is zoals iets klakkeloos van buiten leren zonder te weten wat je nu echt aan het leren bent. Ja, en dat werkt dus niet en dan kom je terug bij.

Iedereen wil graag gaan voor een quick fix, maar de waarheid is dat die nooit bestaat en daarom zal een dieet ook nooit werken. Om jezelf in te werken in een “nieuwe” job geven we ons zelf wel de tijd want dat is “normaal”, maar voor andere dingen in het leven vaak niet.

De mensen die bij mij aankloppen zijn mensen die weten dat een dieet niet werkt op lange termijn en er nu eindelijk vanaf willen. Die weten dat het gewicht, BMI niet het enige doel op zich is. Vele hebben een soort van eetprobleem. Je weet vaak niet hoe je moet omgaan met eten en hoe je omgaat in het leven met de dingen maakt ook hoe je omgaat met eten.

Dus voel je jezelf niet goed in je vel door dat je geen “nee” kan zeggen dan is dat vaak de reden waarom je zoveel snackt. De Corona heeft voor sommige gezorgd voor een “gekooid” leven en een gekooid leven zorgt dat je compenseert met eten. Als je gejaagd bent, zal je ook vaker té snel je eten naar binnen jagen… zo kan ik nog wel eventjes blijven doorgaan en juist dat zorgt ervoor dat je sukkelt met je gewicht, je lichaam of klachten.

Dus een fantastische relatie met eten begint ook in cc met het werken aan jezelf!

Vandaar dat ik mezelf ook meer zie als een voedingstherapeute en “nee” voor deze dingen kan je niet terecht bij je huidige psycholoog want hij/zij is niet gespecialiseerd in eten, helaas!

Ga voor jezelf is na hoe sta ik in het leven en hoe vertaalt zich dat naar eten toe?

Wil je ook graag werken aan je relatie met eten?

Dat kan ik heb nog 1 inspiratie gesprek voor je in februari klaarstaan en 3 gratis gesprekken voor maart.

Meld je hier aan met 2 klikken: https://www.dietistevaes.be/contact/

#anti-dieet #bewustenbetereten #geenvoedingslijstjes #geendieet

Evy Vaes

Erkende (anti)dietïste

Intuitief eating coach

Als gepassioneerd en intuitieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden

Evy Vaes

Als gepassioneerd en intuïtieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden.
Als geregistreerd diëtist-voedingsdeskundige heb ik een missie om mensen in staat te stellen hun behoefte te overwinnen om saaie diëten te volgen als maatstaf voor succes, zodat ze een vredig evenwicht in het leven en een vreugdevolle liefde voor eten kunnen herontdekken.

info op facebook

instragram feed

contactgegevens

Gratis e-Book

7 tips om een goed huwelijk te sluiten met eten. 
Ontvang mijn e-book via onderstaande link!
Ontvang je gratis e-book!
© 
2024
 Pomme & Peau    | 
   Coded with
by NETrun
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram