Ingrid Zevallos

Hoe kom je gezond de feestdagen door? 6 Tips - Deel 2

Gepubliceerd op:
20/12/2022

 

Weet jij al hoe je praktisch voor, tijdens en na de feestdagen gezond gaat omgaan met eten zonder weer te diëten?

Ik heb 6 tips voor je, waarvan je de eerste 3 vorige week hebt kunnen lezen. Vandaag de rest van mijn tips:

 

Tip 4: Geef jezelf toestemming om te eten

Geef jezelf toestemming om dat te eten waar je zo naar uitkeek: die lekkere sublieme soep van je oma, die briljante biscuit van je mama… Maak bewuste keuzes waarvoor je wenst te gaan en waarvoor niet.
Als je iets niet zo lekker vindt, eet het dan ook niet op. Als je niet zo dol bent op wijn waarom zou je het dan nu wel drinken? Als je niet zo verzot bent op die tiramisu waarom zou je hem dan helemaal leeg lepelen, als het niet de moeite waard is?
Je kan altijd aangeven dat je niet zo’n fan bent van dat gerecht en een “nee, dank je” is meer dan oké. Je hoeft ook je bord niet leeg te eten. Je eet tot als je voelt dat je genoeg hebt en je eet dat wat je écht de moeite waard vindt.

 

Tip 5: Blijf 'gewoon' doen: gezond ontbijt en lunch aanhouden

Ga niet gek doen! Blijf zowel voor als na een speciale gelegenheid je normale eetritme aanhouden. Je hoeft niet voor of na een kerstmaaltijd ineens dagen een pak koolhydraten minder te gaan eten of als een zot te gaan sporten. Je lichaam gaat dan denken dat eten een straf is en je duwt jezelf weer richting een eetbui toe. Je eet best wel al ontbijt en lunch en al iets kleins voor je toekomt op een feestje. Dat maakt dat je jezelf niet stort op alle aperitiefhapjes en de kans kleiner is dat je jezelf overeet.

 

Tip 6: Blijf bewust dicht bij jezelf staan
Voor sommige brengen de feestdagen drukte en spanning met zich mee.
 Je kent het wel, die luidruchtige nonkel met zijn verhalen! Probeer dan de drukte niet van je af te eten om tot rust te komen. Je verdooft met eten om iets niet te voelen en je voelt je honger- en verzadigingsgevoel dan ook minder. Trek jezelf even terug op het toilet, doe daar je ogen dicht en let op je ademhaling. Of vertel op een goedlachse kwinkslag manier: zeg, mijn oren… staan ze er nog aan ;-) Of ga eventjes naar buiten om op adem te komen met een warme fleece. Keer tijdens het diner eventjes in jezelf en laat sommige dingen het ene oor in en het andere oor uitgaan om te pauzeren en bij jezelf stil te staan: Is het eten lekker? Smaakt het mij goed? Pik dan in op een gespreksonderwerp dat je zelf echt de moeite waard vindt.

 

BONUS-TIP: Geef een dierbare of jezelf een portie gezondheid cadeau!


De winkel is deze en volgende week extra vaak open om je gezonde en (h)eerlijke producten te komen uitzoeken. Ik kijk graag met je mee voor het samenstellen van een geschenkpakket dat bij jouw budget past.

 

Hele fijne kerst gewenst!

 

#gezonddefeestdagendoor #antidieet #gezondsmullen #recepten #stoppenmetdieetdenken #happyinjelijf #zelfliefde #zelfzorg #weesliefvoorjelijf #relaxterelatiemeteten #gezondhuwelijkmeteten #bewustenbetereten #eetvrijheid #etenmoetleukzijnenblijven

Evy Vaes

Erkende (anti)dietïste

Intuitief eating coach

Als gepassioneerd en intuitieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden

Evy Vaes

Als gepassioneerd en intuïtieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden.
Als geregistreerd diëtist-voedingsdeskundige heb ik een missie om mensen in staat te stellen hun behoefte te overwinnen om saaie diëten te volgen als maatstaf voor succes, zodat ze een vredig evenwicht in het leven en een vreugdevolle liefde voor eten kunnen herontdekken.

info op facebook

instragram feed

contactgegevens

Gratis e-Book

7 tips om een goed huwelijk te sluiten met eten. 
Ontvang mijn e-book via onderstaande link!
Ontvang je gratis e-book!
© 
2024
 Pomme & Peau    | 
   Coded with
by NETrun
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram