Evy Vaes

Laat jij je dag bepalen door de weegschaal?

Gepubliceerd op:
24/06/2022

Het is mijn droom dat mensen gaan stoppen met diëten. 

 

Met name vrouwen. Want het werkt gewoon niet. Een dieet is bedoeld om iets te doen op wilskracht, op korte termijn. Iedereen kan zo op 2 maanden 10 kilo verliezen. Maar het is belangrijk dat je gaat werken naar iets waar je je op lange termijn goed bij voelt, dat duurzaam is. Dat je investeert in iets waar je zelf iets aan hebt op lange termijn. 

 

We zijn al zo druk bezet en zitten al zoveel in ons hoofd. Een dieet voegt daar alleen maar aan toe. Het enige dat daarbij namelijk belangrijk is, is de weegschaal. Maar die zegt uiteindelijk niks over hoe wij ons als vrouw gaan voelen. Heel veel vrouwen laten het hele gevoel van de dag bepalen door die weegschaal, en dat is eeuwig zonde. 

 

Een fantastische relatie met eten, heeft eigenlijk niks met eten en gewicht te maken. We focussen ons veel te vaak alleen maar op wat we eten en het volgen van een plan of schema. Maar het gaat vooral om “Hoe ga ik om met eten?” en “Waarom eet ik nu eigenlijk?” “Waarom ga ik standaard naar de kast voor iets zoets als ik me gestrest voel?”

 

En zo lang je dat niet aanpakt, de manier waarop je omgaat met eten, gaat het nooit lukken. Het is belangrijk om na te gaan wat je triggert. Welke emotie komt er in je op? En welke gedachten roept dit op? Niet alleen over eten, maar over alles wat gebeurt in het leven. Dat bepaalt namelijk heel vaak hoe je omgaat met eten.

 

Ik heb heel veel drukbezette, chaotische vrouwen als klanten, die heel veel in hun hoofd zitten. En het is die chaos die eigenlijk voor een heel groot stuk maakt waarom dat ze of te veel eten op bepaalde momenten, of hun hongergevoel onderdrukken en dus te weinig eten.

 

Als je iemand bent die gejaagd leeft, werk je vaak ook op die manier je eten naar binnen. Je zal je dan eens moeten afvragen wat er voor nodig is om juist op de eetmomenten even rust te pakken. Belangrijk is dat je leert om het gewicht dan los te gaan laten. Veel mensen zijn bang dat het juist dan alle kanten op zal gaan, maar meestal is dat helemaal niet zo.

 

Als je al veel in je hoofd zit, gaat jouw lichaam door de druk van de weegschaal nog eens extra stresshormoon aanmaken. Hierdoor zet je lever extra suikers vrij in je bloedbaan, en de suikers die niet weg kunnen, zetten zich vast op de buik. 

 

Dus druk maken over je gewicht, helpt je juist van de regen in de drup.

#antidieet #gezondsmullen #recepten #stoppenmetdieetdenken #happyinjelijf #zelfliefde #zelfzorg #weesliefvoorjelijf #relaxterelatiemeteten #gezondhuwelijkmeteten #bewustenbetereten #eetvrijheid #etenmoetleukzijnenblijven

Evy Vaes

Erkende (anti)dietïste

Intuitief eating coach

Als gepassioneerd en intuitieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden

Evy Vaes

Als gepassioneerd en intuïtieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden.
Als geregistreerd diëtist-voedingsdeskundige heb ik een missie om mensen in staat te stellen hun behoefte te overwinnen om saaie diëten te volgen als maatstaf voor succes, zodat ze een vredig evenwicht in het leven en een vreugdevolle liefde voor eten kunnen herontdekken.

info op facebook

instragram feed

contactgegevens

Gratis e-Book

7 tips om een goed huwelijk te sluiten met eten. 
Ontvang mijn e-book via onderstaande link!
Ontvang je gratis e-book!
© 
2024
 Pomme & Peau    | 
   Coded with
by NETrun
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram