Evy Vaes

Mijn favoriete recept

Gepubliceerd op:
27/12/2021

Appeltaart

Ingrediënten voor 4 personen

2 appels

2 eieren (1 voor het deeg, 1 voor het glazuur)

6 eetlepels suiker (4 voor het deeg, 2 voor het glazuur)

2 zakjes vanillesuiker

125 g zelfrijzende bloem

80 g boter

3 eetlepels melk

3 eetlepels olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng in een kom de bloem met 4 eetlepels suiker, de vanillesuiker, 1 ei, de melk en olie tot glad deeg.

Vet een taartvorm met lage rand in met boter en bestuif met bloem.

Doe het deeg erin en strijk het een beetje uit met een spatel (het lijkt misschien plakkerig, maar dat komt goed).

Schil de appels en verwijder het klokhuis.

Snij de appels in vier en vervolgens in dunne plakjes.

Schik de appelplakjes dakpansgewijs in cirkels op de taart.

Smelt in een pannetje de boter met de suiker. Dit is voor het glazuur.

Neem het pannetje van het vuur als ze gesmolten zijn.

Let op dat de boter niet te heet is geworden.

Doe het ei erbij en roer tot een glad papje.

Lepel dit over de taart.

Bak ze 20 tot 25 minuten.


Evy Vaes

Erkende (anti)dietïste

Intuitief eating coach

Als gepassioneerd en intuitieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden

Evy Vaes

Als gepassioneerd en intuïtieve eetconsulent , ben ik toegewijd om je te helpen een goed gevoed leven te leiden.
Als geregistreerd diëtist-voedingsdeskundige heb ik een missie om mensen in staat te stellen hun behoefte te overwinnen om saaie diëten te volgen als maatstaf voor succes, zodat ze een vredig evenwicht in het leven en een vreugdevolle liefde voor eten kunnen herontdekken.

info op facebook

instragram feed

contactgegevens

Gratis e-Book

7 tips om een goed huwelijk te sluiten met eten. 
Ontvang mijn e-book via onderstaande link!
Ontvang je gratis e-book!
© 
2022
 Pomme & Peau    | 
   Coded with
by NETrun
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram